Ortega soovib lõpetada Colombia kodusõja

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicaragua president Daniel Ortega.
Nicaragua president Daniel Ortega. Foto: AFP / Scanpix

Nicaragua president Daniel Ortega võttis vastu Colombia marksistliku sissirühmituse pakkumise arutada võimalikke lahendusi neli aastakümmet kestnud kodusõja lõpetamiseks.


Colombia revolutsiooniliste relvajõudude rühmitus FARC oli varem tagasi lükanud Colombia presidendi Alvaro Uribe pakkumise rahukõneluste alustamiseks ja soovis kohtuda kunagise marksistliku revolutsionääri Ortegaga.


«Me oleme valmis rahukõnelustele kaasa aitama,» ütles Ortega eile kohalikule televisioonile antud intervjuus ja lisas, et ta kutsub osapooli üles dialoogile, vahendab Reuters.

Ortega sõnul ei tohiks Colombia valitsus marksistliku rühmituse liikmeid hukata, sest see ei võimaldaks tagada riigis rahu.

Colombia keskvalitsuse ja Nicaragua suhted on viimasel ajal olnud teravad ja viinud isegi diplomaatiliste suhete katkestamiseni, kui Colombia armee väeüksus ründas märtsis mässuliste laagrit Ecuadoris.

Rahvusvaheline surve FARCi tegevuse lõpetamiseks ja umbes 700 pantvangi vabastamiseks on märgatavalt kasvanud. Samuti on rühmituse populaarsus vähenenud rahva hulgas, mistõttu otsib FARC võimalust rahukõneluste alustamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles