Piraadid vabastasid kopsaka lunaraha vastu Kreeka supertankeri

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maran Centaurus.
Maran Centaurus. Foto: AP / Scanpix

Somaalia piraadid vabastasid ühe suurima lunaraha vastu Kreeka lipu all sõitva supertankeri Maran Centaurus ja selle 28 meeskonnaliiget.

Kuigi Maran Centauruse vabastamise eest makstavat summat pole avalikustatud, küündib see väidetavalt 5,5 miljoni kuni 7,7 miljoni dollarini. Väidetavalt põhjustas lunaraha jagamine ka piraatide vahel tüli, mistõttu viibis ka aluse vabastamine, kirjutas BBC News.

«Me oleme nõustunud lahendama omavahelised erimeelsused ja vabastama laeva. See on vaba ja seilab nüüd eemale,» ütles üks Hassani-nimeline piraat Reutersile ning kinnitas, et meeskonnaliikmed on elus ja terved.

Kuveidist Mehhiko lahele suundunud tankeri 28-liikmelise meeskonna moodustavad 16 filipiinlast, 9 kreeklast, kaks ukrainlast ja üks rumeenlane.

Piraadid kaaperdasid ligi 300 000-tonnise laeva novembri lõpus umbes 1300 kilomeetri kaugusel Somaalia rannikust Seišellide lähistel.

Maran Centaurus, mis varem kandis nime Astro Centaurus, on ehitatud 1995. aastal. Tanker on 332 meetrit pikk ja 58 meetrit lai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles