CNNi korrespondent sooritas Haitis ajuoperatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sanjay Gupta (vasakul) vigastatud Haiti tüdrku tervist kontrollimas.
Sanjay Gupta (vasakul) vigastatud Haiti tüdrku tervist kontrollimas. Foto: Reuters / Scanpix

USA uudistekanali CNN meditsiinikorrespondent, neurokirurg Sanjay Gupta sooritas eile Haitis Ühendriikide sõjalaeva pardal ajuoperatsiooni.


12-aastane tüdruk, kelle nime ei avaldatud, sai viga nädalataguses maavärinas, kui tema koljusse tungis 1,2 sentimeetrine betoonitükk, vahendas AFP.

Sõjalaeva USS Carl Vinson kirurg palus operatsiooni läbi viia mõnel neurokirurgil, kuid neid on massiivse ja tihti kaootilise humanitaarabioperatsiooni piirkonnas vähe.

«CNNi produtsendi abil helistasime CNNi, mis seejärel ühendas meid Port-au-Prince'is viibiva doktor Guptaga,» ütles Carl Vinsoni avalike suhete ohvitser Erik Schneider.

«Keegi võttis ühendust meie rahvusvahelise toimetusega,» ütles 40-aastane Gupta pärast operatsiooni. «Nad ütlesid, et Carl Vinsoni pardalt on kiireloomuline kõne. Nii et ma helistasin neile ja kuulsin midagi peahaavast.»

Gupta sooritas ajuoperatsiooni Los Angelese kirurgi Henri Fordi ja laeva kirurgi Kathryn Berndti kaasabil oma mitme teleesinemise vaheaegadel. Nii Fordi kui Gupta sõnul jäi tüdruku aju terveks ning ta paraneb operatsioonist täielikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles