Somaalia piraadid pöörasid relvad üksteise vastu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maran Centaurus.
Maran Centaurus. Foto: AP / Scanpix

Vähemalt kolm Somaalia piraati hukkus tulevahetuses, mis puhkes Kreeka lipu all sõitva supertankeri Maran Centauruse vabastamise eest saadud lunaraha jagamisel.


Piraadid vabastasid 29. novembril kaaperdatud aluse eile ja said selle eest väidetavalt seitse miljonit dollarit lunaraha. Haradhere linnas tekkis lunaraha jagamise käigus aga tüli, mis nõudis mitu inimelu, vahendas AFP.

«Täna hommikul on olukord rahulik, kuid erimeelsused piraatide vahel püsivad. Kolm neist, kaasa arvatud piraatide liider, on praeguseks hukkunud ning veel kolm on saanud haavata,» kommenteeris kohalik hõimuliider Moalim Abdalla Hasan.

«Me proovime neid vahendada, sest nad ohustavad meie rahu. Risttules hukkus ka tsiviilisik ja elanikud on vaenu pärast väga mures,» lisas kohaliku klanni juht.
Väidetavalt hukkusid kaks piraati juba pühapäeval, kui lunaraha väikelennukilt kokkulepitud kohas Somaalias alla visati.

Haradhere vürtspoodniku Hasan Nile sõnul ei saanud ta täna oma poodi avada, sest kättemaksu hauvad raskerelvastuses piraadid sõidavad mööda linna ning julgeolekuolukord linnas on väga habras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles