Venemaa saatis rahutusse Põhja-Kaukaasiasse erisaadiku

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Hloponin ja Dmitri Medvedev.
Aleksander Hloponin ja Dmitri Medvedev. Foto: ITAR TASS/ Scanpix

Venemaa Föderatsiooni president Dmitri Medvedev saatis vastloodud Põhja-Kaukaasia föderaalringkonda erisaadikuks Aleksander Hloponini.

Venemaal tekitab jätkuvalt tõsist muret rünnakute sagenemine Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Kõige pingelisem on olukord valdavalt islamiusulises Dagestanis, kus Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.

Samuti on märgatavalt sagenenud mässuliste sissirühmituste tegevus Tšetšeenia naabruses asuvas Inguššias.

Medvedevi sõnul on seni Siberis asuva Krasnojarski krai kuberneri kohustusi täitnud Hloponini ülesanne tagada piirkonnas majandusareng ning teha lõpp seal valitsevale vaesusele, mis on oluline eeldus stabiilsuse tagamisel.

«Te olete saavutanud palju, eriti sotsiaal- ja majandusprojektides, mida me vajame eriti Põhja-Kaukaasias,» ütles Medvedev presidendi täievoliliseks esindajaks nimetatud Hloponinile, vahendas BBC

Uue föderaalringkonna loomisega eraldatakse Lõuna föderaalringkonnast Põhja-Kaukaasia föderaalringkond. Sinna hakkavad kuuluma Tšetšeenia, Dagestani ja Inguššia kõrval ka Kabardi-Balkaaria, Karatšai-Tšerkessia, Põhja-Osseetia ja Stavropol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles