Paet käsitleb Brüsselis Somaalia merepiraatluse teemat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piraatide lipp Jolly Roger
Piraatide lipp Jolly Roger Foto: Wikipedia.org

Välisminister Urmas Paet osaleb teisipäevast kolmapäevani Euroopa Liidu (EL) üldasjade ja välissuhete nõukogu istungil Brüsselis, kus tulevad muu hulgas arutlusele merepiraatluse probleemid Somaalias. 

«Eesti kavatseb ka edaspidi seda temaatikat Euroopa Liidu ja NATO raames tõstatada, sealhulgas eelseisval Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel,» on Paet varem öelnud.



Eesti välisministri sõnul on piraatlusega võitlemine Euroopa Liidu solidaarsuse küsimus ning sellele probleemile tuleb lahendus leida üheskoos ja võimalikult kiiresti.



«Laevade kaaperdamine Somaalia ranniku lähedal on muutunud kurjategijatele rutiinseks sissetulekuallikaks ning selle vastu võitlemine nõuab rahvusvahelisi jõupingutusi. Paraku innustab iga nende jaoks õnnestunud kaaperdamisjuhtum piraate uute laevade hõivamisele,» sõnas Paet.



Somaalia piraadid kaaperdasid 28. mail Saksa aluse Lehmann Timber, mille pardal oli 15 inimest, nende seas neli Ukraina kodanikku, Vene kodanikust kapten ja eestlasest tüürimees Ardo Kalle.



8. juulil vabastasid piraadid meremehed 750 000 dollari suuruse lunaraha vastu.



Välisministrid arutavad ka olukorda Iraanis ning Lääne-Balkanil, samuti Tžaadis ja Zimbabwes.



Veel on päevakorras Lähis-Ida rahuprotsess ning ELi ja Ukraina suhted.



Nõukogu raames toimuvad ka ELi-Kõrgõzstani ning ELi-Jordaania koostöönõukogude kohtumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles