Kreml vallandas seoses ajakirjaniku surmaga miilitsajuhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Konstantin Popovi leinatalitus Tomskis.
Ajakirjanik Konstantin Popovi leinatalitus Tomskis. Foto: RIA No­vosti / SCANPIX

Venemaa presidendi korraldusel vallandati eile Tomski linna miilitsaülem, kellele alluv korrakaitsja peksis sel kuul surnuks 47-aastase ajakirjaniku.


Konstantin Popov, keda miilitsatöötaja kainestusmajas oli peksnud, viidi 4. jaanuaril sisemise verejooksuga haiglasse ning suri kolmapäeval. Meedikute sõnul oli teda kainestusmajas ka harjavarrega vägistatud.

Tomski miilitsaülem kindral Viktor Gretšman lasti töölt lahti president Dmitri Medvedevi korraldusel, teatasid eile riiklikud uudisteagentuurid RIA ja ITAR-TASS.

Medvedev tegi detsembris üleskutse korrakaitsejõud põhjalikult ümber korraldada, öeldes, et miilitsa korruptsioon ja vägivald kodanike peal põhjustab rahva seas pahameelt ja õõnestab riigi autoriteeti, vahendas Reuters.

Ajakirjaniku peksmise omaks võtnud 26-aastasele miilitsatöötajale Aleksei Mitajevile on esitatud süüdistus kallaletungis raskendatud asjaoludel ning võimu kuritarvitamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles