USA telekontsert kogus Haiti maavärina ohvritele rekordsumma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reede õhtul kõigis USA suurimates telekanalites eetris olnud kahetunnise otsesaate «Hope for Haiti Now» raames annetati Haiti maavärina ohvritele rohkem kui 58 miljonit dollarit, mis on korraldajate sõnul uus rekord - kunagi varem pole annetajad telesaate ajal korraga nii suurt summat välja käinud.


Hollywoodi näitleja George Clooney juhitud saates esinesid teiste seas Wyclef Jean, Madonna, Bruce Springsteen, Jennifer Hudson, Beyonce, Coldplay, Bono, Jay-Z ja Rihanna, vahendas

CNN

.

Korraldajate sõnul suureneb annetussumma veelgi, kuna iTunesist saab osta kontserdil esitatud laulude salvestusi, mille müügist saadud tulu samuti maavärina ohvritele läheb. Ühtlasi saavad soovijad telefoni, SMSi, interneti ja tavaposti teel annetusi teha veel kuus kuud.

Kogutud annetused antakse üle järgmistele abiorganisatsioonidele: Oxfam America, Partners in Health, Punane Rist, UNICEF, ÜRO Maailma Toiduprogramm, Wyclef Jeani Yele Haiti fond ning Bill Clintoni ja George W. Bushi Haiti fond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles