Peking tahab, et elanikud taas ratastega sõidaksid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Pekingi rattaparklas.
Naine Pekingi rattaparklas. Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi võimud tahavad, et linnaelanikud hakkaksid taas massiliselt jalgrattaid kasutama, et nõnda õhusaaste ja kasvava liikluskaose vastu võidelda, teatas täna riigimeedia.


20 aastat tagasi kasutas jalgratast liiklemiseks üle 80 protsendi Hiina pealinna elanikest, kuid see osakaal on praeguseks kokku kuivanud alla 20 protsendini, kuna majandusbuum on võimaldanud inimestel autosid osta, vahendas

Reuters

riikliku uudisteagentuuri Xinhua teadet.

Linnavalitsus tahab, et 2015. aastaks kasutaks rattaid iga neljas pekinglane ja ühistransporti iga teine pealinlane.

Eesmärgi saavutamiseks taastavad nad kunagisi jalgrattateid ning ehitavad uusi rattaparklaid. Viie aasta pärast saab linnas 1000 eri kohas laenutada kokku 50 000 ratast.

Lisaks jalgrattakultuuri edendamisele on võimudel kavas lähiaastatel teha suuri investeeringuid linna metroovõrgustiku parandamiseks.

Peking on koduks neljale miljonile autole, inimesi elab linnas 17 miljonit. Autorohkus on kaasa toonud märgatava õhusaaste ning suured ummikud tipptundidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles