Liibanoni võimud välistavad terrorirünnaku

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liibanoni president Michel Suleiman teatas täna riigi rannikul juhtunud lennukatastroofiga seoses, et võimud välistavad esialgu terrorismi või sabotaaži Etioopia reisilennuki allakukkumise põhjusena.

«Me oleme praegu välistanud kuritöö,» ütles Suleiman ajakirjanikele AFP andmetel. 

Ethiopian Airlinesi lennuk Boeing 737 90 inimesega pardal kukkus täna varahommikul  alla vahetult pärast õhkutõusmist Beiruti lennujaamast.

Lennuki vrakk on leitud enam kui kümne kilomeetri kaugusel lennuväljast lõunas ning selle juurde suundusid Liibanoni armee ja rahvusvaheliste rahuvalvevägede sõdurid.

Pääsenute kohta teateid pole, kuid esimesed kümme surnukeha on võimude teatel leitud.

Piirkonnas möllavad tormid ja paduvihmad. Meedias on vahendatud ka pealtnägijate väiteid, et taevas oli nähtud heledat välgatust ja lennukit leekides merre sööstmas.

Etioopia pealinna Addis Abebasse suunduma pidanud lennu ET409 pardal oli üle 80 reisija, nende seas valdavalt liibanonlased ja etiooplased, kuid ka kaks Briti kodanikku, samuti Türgi, Prantsuse, Vene, Kanada, Süüria ja Iraagi kodanikke, vahendas BBC News.

Prantsuse suursaatkond Beirutis teatas, et lennukis viibis ka suursaadiku naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles