Soomes suri väike laps ajukelmepõletikku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kiirabiauto
Soome kiirabiauto Foto: Wikimedia

Espoos haigestusid kaks lasteaiaealist last meningokoki bakteri põhjustatud ajukelmepõletikku, neist ühe lapse elu arstidel päästa ei õnnestunud.


Lapsed haigestusid laupäeval, üks lastest suri juba järgmisel päeval, vahendas Iltalehti. Soome ringhäälingu YLE andmetel oli tegemist ühe perekonna lastega.

Laste lähim suhtlusringkond, kõik mängukaaslased ja lasteaednikud saavad rohtu ja vaktsiini nakkushaiguse vastu. Haiguse algallika kohta teavet pole.

Espoo tervishoiuosakonna nakkushaiguste arst Stiina Zitting ütles, et tegemist on kurva juhtumiga, kuid mingist epideemiast juttu ei ole.

«Kahjuks on haigus väga äkiline. Lapse enesetunne võib muutuda poole päevaga väga kehvaks. Seal võib tõusta kõrge palavik, jõuetus, peavalu. Teadvus võib kaduda. Ihule tekib väikseid punaseid laike. See on tõesti väga kiire haigus. Kiirabi tuleb tellida kohe, kui tekivad sellised haigustunnused,» rääkis doktor Zitting.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles