Sevilla muudab 40 Franco-aegset tänavanime

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania diktaator Francisco Franco
Hispaania diktaator Francisco Franco Foto: Wikipedia.org

Hispaania linn Sevilla kavatseb muuta ära 40 diktaator Francisco Franco aegset tänavanime ning võtta tagasi mitu linna antud autasu. 

40 tänavanime, mis kuuluvad muutmisele, viitavad praegu Franco režiimi aegsetele isikutele või sümbolitele, vahendas AFP.

Lisaks võtab linn tagasi kindral Gonzalo Queipo de Llanole, kes linna Hispaania kodusõja ajal 1937. aastal vallutas, antud Sevilla Poja aunimetuse ning kuldmedali.

Muutused toimuvad valitseva sotsialistliku partei juhtimisel 2007. aastal vastu võetud seaduse alusel, millega saab rehabiliteerida Franco režiimi ajal ning kodusõja perioodil represseeritud vabariiklasi.

Kindral Francisco Franco (1892-1975) oli Hispaania diktaator 1936-1975. Kuigi Teise maailmasõja ajal suhtus ta Hitleri Saksamaasse neutraalse toetusega, sõlmis USA Franco Hispaaniaga Külma sõja ajal tihedad sidemed, kuna diktaator oli äge antikommunist.

Pärast Franco surma hakkas Hispaania demokratiseeruma ning võimule tuli uuesti riiki alates 18. sajandi algusest valitsenud Bourbonide dünastia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles