Surmalennuk lendas otse tormi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ethiopian Airlinesi lennuk Boeing 737-800, mis Vahemerre kukkus
Ethiopian Airlinesi lennuk Boeing 737-800, mis Vahemerre kukkus Foto: AP / Scanpix

Liibanoni valitsusametnike sõnul ei lennanud eile riigi rannikul tormiga merre kukkunud Etioopia reisilennuk suunas, mida soovitati piloodile Beiruti õhujuhtimiskeskusest.


Ministrite kinnitusel paluti piloodil kurssi korrigeerida, et tormi vältida, kuid lennuk pööras siis hoopis vastassuunda, enne kui lõplikult radarilt kadus, vahendas

BBC News

.

Pole teada, miks nii läks või kas juhtunu oli piloodi kontrolli alt väljas. Piirkonnas möllas sel ajal tugev äikesetorm ning arvatavasti võis lennukit tabada pikselöök. Selgust tooks juhtunusse vaid õhusõiduki mustade kastide leidmine.

Liibanoni võimud jätkavad samal ajal ohvrite otsimist. Ethiopian Airlinesi lennul ET409 oli kokku 90 inimest, kes kõik kardetavasti hukkusid. Erinevatel andmetel on praeguseks leitud 24 või 14 surnukeha.

Pealtnägijate sõnul oli merre sööstnud lennuk leekides. Sõjaväe teatel purunes õhusõiduk juba õhus. Paljud leitud surnukehad on tugevalt moondunud ning nende tuvastamiseks tuleb teha DNA-analüüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles