Leedu kaitseminister täidab ühtlasi ka välisministri kohta

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene.
Leedu kaitseminister Rasa Jukneviciene. Foto: AP / Scanpix

Leedu president Dalia Grybauskaite võttis vastu välisminister Vygaudas Usackase lahkumisavalduse, kuid tema mantlipärija Audronius Azubalis peab ametisseasumisega veel ootama, vahendab uudistevõrk ELTA ajalehte Kauno Diena.

President kohtub võimuloleva Isamaa ja Leedu Kristlike Demokraatide Liidu uue välisministrikandidaadiga homme. Kauno Diena andmeil on peaminister Andrius Kubilius mitteametlikult juba saanud Grybauskaite heakskiidu Azubalisele. Ametisse saab ta asuda pärast seimi ees vande andmist, mis toimub ilmselt Leedu parlamendi kevadsessiooni alguses 10. märtsil. Seni täidab välisministri kohuseid kaitseminister Rasa Jukneviciene.

Samas on jätkuvalt ebaselge Usackase saatus. Kauno Diena andmeil võib ta jääda Leedu diplomaatilisse teenistusse, kuid välistatud pole ka võimalus, et ta sunnitakse riigiteenistusest lahkuma. Kui Grybauskaitelt küsiti, kas Usackas, kelle kohta president kuulutas, et ta on kaotanud tema usalduse, võiks jääda edasi diplomaadiks, ütles president, et see kõik sõltub mehest endast.

Usackas on olnud väga töökas diplomaat, kuid polnud väga edukas ministrina, leidis ministri peale pahaseks saanud riigipea. Kauno Diena andmeil on võimalik, et Usackast kaitsnud peaminister Kubilius leiab talle koha avalikus teenistuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles