Sri Lanka valimised kaotanu pages atentaadi eest luksushotelli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sri Lanka riigipea Mahinda Rajapaksa võitis eilsetel presidendivalimistel ülekaalukalt riigi endist armeejuhti, kes redutab praegu Colombo luksushotellis, kuna kardab atentaati.


Valimiskomisjoni juhi sõnul kogus Rajapaksa 58 protsenti häältest, edestades oma pearivaal Sarath Fonsekat 18 protsendipunktiga, vahendas AFP.

Eilsed presidendivalimised olid esimesed pärast seda kui Sri Lanka armee alistas sama kahe mehe juhtimisel mullu mais tamili mässulised, tehes lõpu 25 aastat väldanud kodusõjale.

Varasemad lähedased liitlased on nüüd vihavaenlased, kuna Fonseka otsustas oma endise ülemuse vastu kandideerida. Valimisi saatsid kahe leeri vahelised vägivallajuhtumid, milles hukkus neli inimest.

Valimistulemuse kohtus vaidlustada lubanud Fonseka viibib praegu koos teiste opositsioonijuhtidega ühes Colombo luksushotellis, mille on ümber piiranud ligi 100 automaatidega relvastatud sõdurit.

Sõjaväe pressiesindaja sõnul saadeti sõdurid hotelli juurde, kuna lisaks Fonsekale on hotellis 400 inimest, kelle seas olevat väejooksikuid. Valitsus teatas varem, et Fonseka on oma turvamiseks palganud erakaitseväe, mis koosneb desertööridest. Opositsioon on süüdistuse tagasi lükanud.

Fonseka ütles ajakirjanikele, et valitsus tahab ta tappa, üritades tema ihukaitsjad kõrvaldada. See aga jätaks Fonseka sõnul ta atentaadi eest kaitsetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles