Gruusia välistab sõjategevuse separatistide vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili 2008. aastal Moskvas.
Gruusia reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili 2008. aastal Moskvas. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Gruusia valitsus võttis täna vastu uue strateegia, kuidas end Moskva toetusel iseseisvaks kuulutanud Abhaasia ja Lõuna-Osseetiaga edaspidi läbi käia. Dokumendis öeldakse, et Thbilisi välistab separatistide küsimuses sõjaväelise lahenduse.


Valitsusistungil heaks kiidetud kavas pööratakse enim rõhku sellele, kuidas Abhaasia ja Lõuna-Osseetia elanikega koostööd arendada. Eesmärk on «need territooriumid ja elanikud rahumeelselt reintegreerida», vahendas AFP.

Reintegratsiooniminister Temur Jakobašvili ütles, et strateegia keskendub otsesidemetele Gruusia ning Lõuna-Osseetia ja Abhaasia elanike vahel.

«Ütleme «ei» nende regioonide igasugusele isolatsioonile,» ütles ta telekanali Rustavi-2 teatel. «Kavas on aktiivsed sammud, et pakkuda kohalikele elanikele võimalus saada normaalne haridus, tervishoid ja lüüa kaasa majandusprojektides.»

Strateegia kutsub üles edendama n-ö rohujuure taseme kaubandust. Muu hulgas on kavas luua erimajandustsoonid, et ärisidemeid soodustada, ning anda abiraha ühistele äriprojektidele.

Gruusia ning separatistlike alade vahel tuleb taastada teedevõrgustik, veevarustus ja telekommunikatsiooniside ning sisse viia regulaarsed transpordiliinid, soovitatakse raportis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles