Soome läheb pedofiilidega karmimaks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporters/SCANPIX

Laste seksuaalses kuritarvitamises süüdi mõistetud inimesed suudavad end Soomes jätkuvalt sokutada töökohtadele, kus nad pääsevad alaealiste lähedusse, kirjutab uudistevõrk YLE.

Soome praegustes seadustes leidub lünki, mis lasevad tööotsijal varjata tööandja eest oma kriminaalset minevikku. Nüüd plaanitakse nende aukude parandamist.

Hiljuti näiteks avastati, et üks Pietarsaari lestaadiuslaste (pietismi mõjudega luterlik äratusliikumine Soomes – toim) jutlustaja on viimastel kümnenditel kuritarvitanud mitmeid lapsi.

«Soomes tuleb minna karmimaks,» leidis luteri kiriku kantselei pereasjade direktor Matti Esko. «Euroopas on asjad korraldatud palju tõsisemalt, sealhulgas on teatud ametite pidamise keelud.»

Märtsis või aprillis valmivad uued justiitsministeeriumi soovitused sisaldavad YLE andmeil rangemaid piiranguid, mis peaksid kaitsma lapsi neid internetis võrgutada üritavate täiskasvanute eest, ning vaid trahviga karistatud lastevastaste kuritegude inimeste ametlikku kriminaalsesse tausta lisamist.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles