Jacques Chirac ütles Gazpromi tööpakkumisele ära

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa endine president Jacques Chirac.
Prantsusmaa endine president Jacques Chirac. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa endine president Jacques Chirac lükkas tagasi Vene peaministri Vladimir Putini ettepaneku asuda tööle South Streami ehitusprojekti juhina, kirjutab ajaleht Le Nouvel Observateur.


South Streami gaasitorustiku projektiga on lisaks Vene gaasimonopolile Gazprom seotud ka Itaalia firma Eni ja Prantsuse EdF, vahendas Lenta.ru.

Väljaande andmetel tahab Chirac keskenduda oma isiklikule fondile ega kavatse asuda tööle erafirmasse.

South Stream on Venemaa üks suuremad ettevõtmisi gaasitranspordi vallas, kus gaas jõuab Euroopasse mööda torustikke Ukrainat läbimata. Torustik kavatsetakse paigutada Musta mere põhja ja nii jõuab gaas Bulgaariasse. Seejärel leiab aset hargnemine, kus üks haru kulgeb läbi Kreeka ja mööda Aadria mere põhja Lõuna-Itaaliasse ja teine haru kulgeb läbi Serbia ja Ungari Austriasse.

South Streami torujuhtme planeeritav võimsus on 47-63 miljardit kuupmeetrit gaasi aastas. Gazprom plaanib torustiku ehituse lõpetada aastaks 2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles