Bin Laden süüdistas USAd kliimamuutustes

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb FBI hinnangul välja maailma esiterroristiks peetav Osama bin Laden.
Selline näeb FBI hinnangul välja maailma esiterroristiks peetav Osama bin Laden. Foto: SCANPIX

Araabia telekanal Al-Jazeera lasi eetrisse järjekordse helisalvestuse, mille autoriks on väidetavalt Al-Qaeda liider Osama bin Laden, kes süüdistas USAd ja teisi tööstusriike kliima soojenemises.


Telekanalis Al-Jazeera täna esitatud klipis, mille autentsust pole veel kindlaks tehtud, süüdistab end bin Ladeniks nimetanud isik USA endist president George W. Bushi selles, et ta ei ratifitseerinud Kyoto kliimaprotokolli, vahendas Al-Jazeera koduleht.

«See on sõnum kogu maailmale nendest, kes vastutavad tahtlikult või tahtmatult kliimamuutuste ja selle mõju pärast,» ütles läkitust edastav isik. «Kliimamuutustest rääkimine pole küsimus intellektuaalsest luksusest, vaid see nähtus eksisteerib tegelikult.»

Maailma tagaotsituim mees süüdistas Ühendriike ka globaliseerumises ja sellega kaasnevates traagilistes mõjudes.

«[USA välispoliitika ühel häälekaimal kriitikul] Noam Chomskyl oli õigus, kui ta võrldes USA poliitikat maffia omaga. Nad on tõelised terroristid ja seetõttu me peaksime hoiduma USA dollari kasutamisest ja peaksime püüdma vabaneda sellest valuutast nii kiiresti kui võimalik,» lisas bin Laden.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles