Jeemenis peatati pommivööga mootorrattur

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni julgeolekutöötajad linnatänaval valvamas.
Jeemeni julgeolekutöötajad linnatänaval valvamas. Foto: AFP / Scanpix

Jeemeni julgeolekujõud pidasid eelmisel ööl kinni arvatava Al-Qaeda liikme, kui too valmistus ellu viima suitsiidirünnakut riigi kaguosas asuvas Mukalla sadamalinnas.


Siseministeeriumi pressiesindaja sõnul peatati Saleh Abd al-Habib Saleh al-Shaush ühe teetõkke juures. Mootorrattaga sõitnud mehel oli ümber pommivöö ning ka tema sõiduvahendi küljest leiti kaks lõhkekeha, vahendas AFP.

Esialgu pole enesetapukavatsustega pommimehe sihtmärk veel selge, kuid ilmselt pidi see olema mõni suurem asutus Hadramawti regiooni suurimas linnas.

Jeemeni võimud käivitasid ulatusliku operatsiooni Al-Qaeda rakukeste vastu pärast seda, kui üks islami ususõdalaste sealne haru võttis enda peale vastutuse jõulude ajal ühel USAsse suundunud reisilennukil nurjatud pommirünnaku katse eest.

Suurbritannias toimus kolmapäeval rahvusvaheline konverents Jeemeni teemal, kus lääneriikide valitsused lubasid suuremat toetust sealsele valitsusele võitluses islamistliku sissiliikumise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles