Pakistani allikad teatasid Talibani juhi surmast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani Talibani juht Hakimullah Mehsud võitluskaaslaste ees istumas.
Pakistani Talibani juht Hakimullah Mehsud võitluskaaslaste ees istumas. Foto: Reuters / Scanpix

Pakistani luureametnike sõnul võis kahe nädala eest hõimualal korraldatud droonirünnakus hukkuda Talibani juht Hakimullah Mehsud ise, kes vaid nädalapäevad varem oli eelmisest sarnasest rünnakust Afganistani piiril eluga pääsenud.


Kinnitamata andmetel suri islamistide liider haavadesse, mis ta sai Põhja-Waziristanis liikunud kahe sisside sõiduki pihta antud löögis. Pakistani riigitelevisioon teatas, et Hakimullah on surnud ja maha maetud, armee pressiesindajal aga selle kohta kinnitust polnud, vahendas Reuters.

Hakimullah esines väidetavalt viimati helisõnumis, mis läkitati maailmale 16. jaanuaril. Selles kinnitati, et ta ei saanud surma paar päeva varem korraldatud USA droonirünnakus.

17. jaanuaril toimunud uue rünnaku järel aga olevat sama mees luureteadete kohaselt viidud Orakzai hõimupiirkonda kas tapetult või haavatult. Taliban eitab tema surma ka praegu.

Hakimullah tõusis maailma tähelepanu keskmesse pärast seda, kui teda näidati internetti riputatud videos enesetapusissiks hakanud topeltagendi kõrval, kes lasi end detsembri lõpus Afganistanis õhku koos seitsme CIA agendiga.

Kuigi vaatlejate sõnul tekitaks juhi surm Pakistani taliibide seas segadust, poleks see siiski raskeks hoobiks USA-sõbraliku valitsuse vastu võitlevale rühmitusele, mis suudab kiiresti ümber rühmituda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles