Afganistanis võeti pantvangi kaks prantslast

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humanitaarabiorganisatsiooni Action contre la faim logo
Humanitaarabiorganisatsiooni Action contre la faim logo Foto: AFP / Scanpix

Äärmusrühmitus Taliban võttis reede hommikul Afganistani keskosas pantvangi kaks Prantsuse humanitaarabitöötajat.


Prantsuse humanitaarabiorganisatsioon Action contre la Faim (Liikumine Nälja Vastu) teatas, et kaks inimest võeti pantvangi Daykundi provintsis, mis asub pealinnast Kabulist 300 kilomeetri kaugusel läänes.

Nende teatel sidusid röövijad humanitaarabitöötajate kodu valvanud mehed kinni ja viisid kaks pantvangi võetud isikut nende maja läheduses seisnud autodesse, vahendab lefigaro.fr.

Afganistani kohalikud võimud korraldasid laupäeva hommikul operatsiooni kahe prantslase leidmiseks, kuid see polnud edukas.

Humanitaarabiorganisatsiooni informatsiooni kohaselt on kaks röövitut veel elus ning nende vabastamiseks on moodustanud nii Pariisis kui ka Kabulis kriisikomisjon.

Prantsusmaa välisminister Bernard Kouchner on röövimist kinnitanud ja nimetanud humanitaarabitöötajate vastu suunatud tegevust «täiesti vastuvõetamatuks».

Humanitaarabiorganisatsioon alustas tegevust 1979. aastal ja on Afganistanis nälja vastu võidelnud juba ligi 20 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles