WSJ: Obama ei osale ELi tippkohtumisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama kätleb Euroopa Komisjoni president José Manuel Barrosot mullu aprillis.
Barack Obama kätleb Euroopa Komisjoni president José Manuel Barrosot mullu aprillis. Foto: SCANPIX

Ühendriikide president Barack Obama jätab tänavu vahele iga-aastase ELi ja USA tippkohtumise, kuna keskendub rohkem siseriiklikele küsimustele, kirjutab anonüümsetele Valge Maja allikatele viidates tänane

Wall Street Journal

.


Eelmisel aastal külastas Obama Euroopat kuus korda, et siinsete riigipeadega isiklikult kohtuda. Kuna suhted nendega on praeguseks sisse viidud, ei ole sel aastal Euroopa väisamine nii vajalik, andis WSJ-le mõista üks Obama administratsiooni kõrge ametnik.

Tänavu kavatseb president selle asemel külastada kohti, kus ta varem pole käinud, ütles allikas. Tema sõnul polnud Obamal kunagi kavas maikuus ELi praeguse eesistujamaa Hispaania korraldataval tippkohtumisel osaleda, seega mingit plaanimuutust aset pole leidnud.

Praegu pole teada, kas tippkohtumine leiab aset Brüsselis või Madridis ning kes USAd sellel esindab.

Küll aga on Obamat Vanasse Maailma oodata sügisel, kui Lissabonis leiab aset NATO tippkohtumine. Ühtlasi võib ta Euroopasse reisida, et allkirjastada tuumarelvastuse piiramise lepe Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles