Lõuna-Osseetia süüdistab Gruusiat pantvangide võtmises

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia politseinikud Lõuna-Osseetias.
Gruusia politseinikud Lõuna-Osseetias. Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Osseetia võimud süüdistavad Gruusia julgeolekujõude nelja separatistliku piirkonna kodaniku pantvangi võtmises, kuid politsei teatel arreteeriti nad arvatava narkosmugeldamise pärast.

 

Gruusias sugulastel külas käinud rühm peeti kinni tagasiteel Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvalisse, vahendas AFP. Thbilisist eitati juhtunuga seoses poliitilisi motiive.

Siseministeeriumi pressiesindaja selgitas, et tegemist on tavalise kriminaalasjaga ning kinnipeetuid kahtlustatakse uimastite salaveos. Separatistide väitel võeti nad aga pantvangi kättemaksuks ühe mõrvas kahtlustatava Gruusia kodaniku kinnipidamise pärast Lõuna-Osseetias.

Küsimuse lahendamisse on kaasatud OSCE missioon.

Kahe leeri vahel on pinged viimastel kuudel kasvanud paralleelselt Abhaasias toimuvaga. Gruusiast sõltumatust taotlevate regioonide selja taga seisab ka Venemaa.

Moskva tunnistas alles hiljuti, et saatis Lõuna-Osseetia kohale lendama oma hävitajad, mida Thbilisis käsitletakse häbematu piiririkkumise ja provokatsioonina. ÜRO Julgeolekunõukogu hakkab seda teemat arutama täna.

Abhaasias on viimase kuu jooksul toimunud ka terve seeria pommiplahvatusi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles