Europarlament kritiseeris Vene võimude karmikäelisust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miilits pidas eilsel opositsiooni meeleavaldusel kinni umbes sada inimest.
Miilits pidas eilsel opositsiooni meeleavaldusel kinni umbes sada inimest. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Parlamendi president kutsus pärast eile jõuga laiali aetud meeleavaldust Vene võime üles lõpetama Kremli-vastaste meeleavaldajate karmikäeline kohtlemine.


«Euroopa Parlamendi nimel pean avaldama oma nördimust umbes 100 inimese kinnipidamise üle,» ütles europarlamendi president poolakas Jerzy Buzek uudisteagentuuri AFP vahendusel ja tuletas meelde, et kinni peetud isikute hulgas oli ka möödunud aastal Sahharovi-nimelise mõttevabaduse preemia võitnud Venemaa inimõiguskeskuse Memorial liige Oleg Orlov.

«See on juba teine kord, kui üks 2009. aasta Sahharovi preemia laureaatidest on kinni peetud,» lisas Buzek. «Ma kutsun Venemaa ametivõime üles lõpetama rahumeelsete meeleavaldajate karmikäeline kohtlemine.»

Miilits pidas eile Moskvas toimunud opositsioonimeeleavaldusel kinni ka juhtiva opositsioonitegelase Boriss Nemtsovi, kes on endine asepeaminister ning juhib praegu opositsioonirühmitust Solidaarsus. Kõik kinnipeetud on tänaseks vabastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles