Kremli mõttekoda soovitab radikaalseid reforme

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev  Kremlisse sisenemas
Venemaa president Dmitri Medvedev Kremlisse sisenemas Foto: TopFoto/SCANPIX

President Dmitri Medvedevi rajatud mõttekoda teeb värskes raportis ettepaneku, et Venemaa peaks oma poliitilist süsteemi radikaalselt muutma, teatas täna ajaleht

Vedomosti

.


Tänapäevase Arengu Instituut (INSOR) soovitab aruandes «21. sajandi Venemaa» taastada regionaalsete kuberneride otsevalimine, saata laiali siseministeerium ning luua korralik mitmeparteisüsteem, vahendas AFP ajalehe uudist.

Raportit oodati huviga, kuna see pidi paljastama, kuidas Medvedevi nõustajad Venemaa tulevikku näevad. INSORi rajas president 2008. aastal, et see annaks talle majanduspoliitika alast nõu.

Medvedev on moderniseerimise ja innovatsiooni viimastel kuudel oma mantraks muutnud, kuid skeptikud väidavad, et tema ambitsioonidel pole erilist kaalu, kuna tegelik võim on endiselt peaminister Vladimir Putini käes.

Vedomosti hinnangul viiks täna avalikustatavas raportis sisalduvate soovituste vastuvõtmine Venemaa poliitilise süsteemi tagasi Boriss Jeltsini aega.

Ka Jeltsini ajal valis näiteks võimukaid piirkondlikke kubernere rahvas, kuid Putini ajal seadust muudeti. Praegu määrab kuberneri president, misjärel peab regionaalne seaduskogu kandidaadi heaks kiitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles