Paet: Euroopa Liit otsib lahendusi piraatluse lõpetamiseks Somaalia vetes

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval, 22. juulil osales välisminister Urmas Paet Brüsselis välisministrite nõukogul, kus toimus teiste teemade seas arutati olukorda Somaalia vetes.


Välisminister Urmas Paet i sõnul peab Euroopa Liit jätkama koordineeritud tegevust, et toetada Somaalia rahuprotsessi. «Somaalia sisepoliitilise kriisi lahendamine on regiooni stabiilsuse tagamise eelduseks,» ütles välisminister Paet.

Eesti välisministri sõnul on vaja üheskoos leida lahendus laevade kaaperdamise ning piraatlusega seotud probleemidele Somaalia vetes.

«Euroopa Liidu liikmesriigid ei saa aktsepteerida, et rahvusvahelised laevateed on pidevalt ohustatud kaaperdajate-piraatide poolt,» rõhutas välisminister Paet.

Paeti sõnul on vaja välja töötada ja ellu rakendada Euroopa Liidu konkreetsed piraatluse vastase võitluse meetmed, mis tugevdaksid meresõidu turvalisust ning võimaldaksid kinni pidada piraatlusega seotud laevu ning karistada kurjategijaid.

«On vaja parandada regioonis tegutsevate sõjajõudude vahelist info liikumist,» märkis Paet. Välisministri sõnul peaks järgmiseks Euroopa Liidu välisministrite kohtumiseks septembris olema konkreetsed ettepanekud, kuidas suurendada turvalisust Somaalia vetes.

«Mul on hea meel, et Somaalia piraatide käes pantvangis olnud Eesti meremees Ardo Kalle on koju jõudmas, kuid Somaalia vetes aset leidvate vägivallajuhtumite lõpetamiseks tuleb pingutusi jätkata,» lisas Paet.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles