Iraagi pühas linnas plahvatasid pommid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiamoslemite rituaalne leinatseremoonia Karbala pühamus.
Šiiamoslemite rituaalne leinatseremoonia Karbala pühamus. Foto: Reuters / Scanpix

Iraagi keskosas asuvas šiiitide pühas linnas Karbalas täna korraldatud pommirünnakutes on hukkunud kardetavasti kümned inimesed.


Reuters teatas haiglaandmetele viidates, et vähemalt paarkümmend inimest on saanud surma ja neli korda rohkem vigastada kahes autopommi plahvatuses. BBC andmetel olid ründajaks taas suitsiiditerroristid.

AFP teatas aga viitega kohalikule kubernerile, et linna saabunud palverändurite sekka tulistati mortiirist ning hukkunuid on üle veerandsaja. Kuberner süüdistas rünnakus, mis toimus kolme kilomeetri kaugusel peapühamust, sunniitliku terroriorganisatsiooni Al-Qaeda sisse.

Karbalasse on arba'eeni usupüha tähistama saabunud ligi miljon šiiiti, et külastada imaam Husseini mošeekompleksi, mis kulmineerub täna. Sellega lõppeb prohvet Muhamedi pojapoja surmapäeva järgne leinaperiood.

Karbalat täna tabanud rünnakud tekitavad muret, et Iraagis võib enne märtsikuiseid valimisi taas lõkkele lüüa usuvägivald šiiitide ja sunniitide vahel. Ka eelnevatel päevadel sel nädalal pandi toime kaks verist rünnakut šiia palverändurite vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles