Somaalia piraatide ohvriks langes järjekordne kaubalaev

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani firmale kuuluv kaubalaev Stella Maris.
Jaapani firmale kuuluv kaubalaev Stella Maris. Foto: Internet

Somaalia piraadid ründasid pühapäeva hommikul sadamalinna Calula lähistel kaubalaeva, mille 21 meeskonnaliiget võeti pantvangi.


Meremeeste abiprogrammi direktor Andrew Mwangura teatel kuulus kaaperdatud laev Jaapanile ja tema andmetel viibis pardal 21 meeskonnaliiget. Mwangura kinnitusel pole piraadid meeskonna vabastamise tingimusi veel esitanud ja teada pole ka meeskonnaliikmete kodakondsus.


«Me kogume juhtumi kohta informatsiooni, aga praegu teadaolevatel andmetel polnud laev Jaapaniga seotud,» ütles Jaapani välisministeeriumi ametnik Kohei Maruyama, kelle sõnul rentis Jaapani firma Panamas registreeritud laeva, vahendab AFP. Maruyama kinnitusel jaapanlasi pardal ei viibinud.

Reutersi teatel pole piraadid siiani vabastatud 23. juunil pantvangi võetud kolmeliikmelist Saksa perekonda ja nende erajahi prantslasest kaptenit, kes seilasid Jeemeni ranniku lähedal.

«Lapsel on tuvastatud malaaria ja tema diabeetikust isal puudub igasugune juurdepääs insuliinile,» ütles Mwangura.

Väidetavalt ründasid piraadid eelmisel aastal Somaalia rannikuvetes rohkem kui 25 laeva ja nõudsid pantvangide vabastamise eest suurt lunaraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles