Kiievi kesklinnas peeti kinni relvastatud Gruusia kodanik

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi Iseseisvuse väljak ehk Maidan Nezaležnosti aprillis 2009.
Kiievi Iseseisvuse väljak ehk Maidan Nezaležnosti aprillis 2009. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina julgeolekuteenistuse töötajad pidasid eile õhtul Kiievi kesklinnas Iseseisvuse väljakul kinni Gruusia kodaniku, kelle juurest leiti trotüüli ja relvi.


Julgeolekuteenistuse ülem Valentin Nalivaitšenko rääkis telekanalile Inter, et seoses erioperatsiooniga peeti Maidanil (keskväljak Kiievis) kinni 1968. aastal sündinud mees, vahendas Interfax.

Nalivatšenko sõnul võeti kinnipeetult ära relvi, trotüüli ja detonaator.

Lisaks sellele algatati kriminaalasi ja töötatakse läbi versioon võimalikust kuriteo sooritamisest või plahvatuse korraldamisest massilise rahvakogunemise ajal mõnel väljakul Kiievis, selgitas julgeolekujuht.

Nalivaitšenko lisas, et mehe juurest leiti ka Ukraina pass ja nüüd püüavad siseministeerium ja Kiievi prokuratuur selgitada välja dokumendi väljaandmisega seotud asjaolusid.

Ukrainas leiab homme aset presidendivalimiste teine voor, mistõttu korrakaitsejõud ja julgeolekuteenistus on kõrgendatud valmisolekus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles