Skrunda sõjaväelinnak Lätis vahetas omanikku

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimtühi sõjaväelinnak Skrunda-1 Lätis
Inimtühi sõjaväelinnak Skrunda-1 Lätis Foto: AP / Scanpix

Lätis asuva Venemaa endise sõjaväelinnaku Skrunda-1 ostis ära Vene firma Aleksejevskoje-Servis ja seda kümme korda alghinnast kallimalt.


Linnak vahetas omanikku 1,55 miljoni lati ehk 34,2 miljoni krooni eest, vahendas MixNews. Selle alghind oli aga 153 966 latti. Enampakkumise võitnud uus omanik võib raha ära maksta kümne aasta jooksul.

Erastamisagentuur pandi Skrunda-1, kus Nõukogude Liidu ajal asus radarijaam, müügile tänavu jaanuaris. Eile aset leidnud oksjonist võttis osa kolm huvilist.

Linnak asub neljal krundil, mille kogupindala ulatub 45,1 hektarini. Territooriumil on 70 hoonet, nende hulgas on kümme elumaja, lasteaed, võõrastemaja, klubi.

Skrunda-1 suleti ja konserveeriti 1995. aastal pärast radari õhkimist. Mõni aeg tagasi kavatsesid Läti ametivõimud paigutada sinna elama kehva elatustasemega pensioniäre, kuid hiljem sellest plaanist loobuti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles