Maritime Bulletin soovitab Lehman Timberi omanikud kohtusse anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Lehmann Timber..
Kaubalaev Lehmann Timber.. Foto: http://kw-shipping.com.
Internetiportaal Maritime Bulletin soovitas teisipäeval anda kohtusse mais Somaalias piraatide kätte langenud Saksa laeva Lehmann Timber omanikud, kuna nad ei ole väidetavalt valmis maksma pantvangistuses olnud meeskonnale kompensatsiooni.

Seejuures viitas portaal Ukraina parlamendi juures tegutsevale inimõiguste volinikule Nina Karpatšjovale, kes moodustas juhtumi uurimiseks asjatundjate rühma, kuhu kuuluvad ka rahvusvahelise õiguse asjatundjad.

«Laeva omanikud teatasid meeskonnale, et neil raha ei ole ja mingit kompensatsiooni ei tule ning nad pakkusid vaid kuupalka. Seda ajal, kui nad võlgnevad meeskonnale kahe kuu palga,» märkis Maritime Bulletin. Portaali andmetel keeldusid laeva omanikud ka meeskonnalt röövitud asjade ja raha hüvitamisest.

Saksa laevaomanike käitumist tõlgendas portaal kui «kõigile näkku sülitamist - meeskonnale ja riikidele, kelle kodanikud olid meeskonnas.» Maritime Bulletin märkis, et vaevalt oleksid Lehmann Timberi omanikud nõnda käitunud, kui meeskonnas olnuksid Saksamaa kodanikud või Taani ja Norra alamad. «Ta (laevaomanik-BNS) arvab, et birmalased pole üldse inimesed, aga Venemaa, Ukraina ja Eesti lepivad asjaga ja ei võta midagi ette,» kirjutas Maritime Bulletin teisipäeval.

Teisipäeval kaaperdasid Somaalia piraadid Jaapani omanikele kuuluva Panama lipu all sõitva kaubalaeva, samal ajal arutasid Euroopa Liidu välisministrid ühenduse võimalusi Somaalia piraate ohjata.

Lehman Timberi kaaperdasid Somaalia piraadid 28. mail, laeva pardal oli 15 inimest, nende seas neli Ukraina kodanikku, Vene kodanikust kapten ja eestlasest tüürimees Ardo Kalle. 8. juulil vabastasid piraadid meremehed 750 000 dollari suuruse lunaraha vastu. Algul nõudsid piraadid üle miljoni dollari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles