Grupp naisi võttis end Kiievi valimisjaoskonnas poolpaljaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolpaljas naisõiguslane rühmitusest Femen ühes valimisjaoskonnas Kiievis täna.
Poolpaljas naisõiguslane rühmitusest Femen ühes valimisjaoskonnas Kiievis täna. Foto: AP / Scanpix

Kiievi ühes valimisjaoskonnas riietasid end lahti neli noort naist, kes kuuluvad ühiskondlikku liikumisse Femen, et väljendada sel moel protesti demokraatia aluste rikkumise üle Ukrainas.


Interfax-Ukraina korrespondendi sõnul võtsid naised end vööni paljaks ja karjusid valimisjaoskonnas «Aitab riigi vägistamisest!».

Miilits pidas naised ühiskondliku korra rikkumise tõttu kinni ja toimetas nad valimisjaoskonnast minema.

Aktsioonil osalenud Aleksandra Ševtšenko rääkis, et nad otsustasid protesteerida riigis toimuva vastu. «Pärast seda, mis leidis Ukrainas aset valimiste ajal, võib demokraatiaga olla lõpp,» selgitas ta.

Naised jutustasid, et ei toeta ühtegi presidendikandidaati.

Kõnealuse valimisjaoskonna valisid nad oma protestiaktsiooniks välja, sest seal hääletab riigipeaks kandideeriv Regioonide Partei liider Viktor Janukovitš ja seetõttu on kohal palju meedia esindajaid.

Kui naistelt küsiti, et miks nad ei korraldanud oma protestiaktsiooni Dnipropetrovskis, kus hääletab teine presidendikandidaat Julia Tõmošenko, siis nad vastasid, et neil pole Kiievist lahkumiseks raha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles