Merre kukkunud konteineri ohtlik sisu selgub homme

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merekonteinerid
Merekonteinerid Foto: Reuters / Scanpix

Soome laevafirmale Langh Ship Oy kuuluvalt kaubalaevalt Linda merre kukkunud ohtlikke kemikaale sisaldanud konteinerite täpne sisu selgub homme.


Laeva rentinud Containerships Oy tegevjuhi asetäitja Mimmi Nordström rääkis täna keskpäeval STT-le, et nende andmetel kukkus merre kolm konteinerit.

«Ühes konteineris olid kastmed ja teises kemikaalid, mis ei ole ohtlikud. Kolmandas olid ohtlikud kemikaalid, mille kohta on olemas Rahvusvahelise Mereorganisatsiooni IMO klassifikatsioon, rääkis Nordström.

Probleemiks on see, et klassifikatsioon on nii üldsõnaline, et konteineri täpne sisu sellest ei selgu. Rotterdamis asuvalt lastijalt saadakse homme aga lisateavet.

Nordströmi jutu järgi ei pruukinud konteinerite sisu tingimata vette kukkuda. «Ained on ju pakitud ja need pakid on konteinerites.»

Kaubalaev Linda ootas keskpäeva paiku Peterburi sadama lähistel lootsi. Keeruliste jääolude tõttu sõidetakse sadamasse laevade ühesuunalise reana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles