Soome politsei paljastas suure kokaiinijõugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokaiin oli pakitud kotikestesse, mille smugeldajad alla neelasid ja Soome tõid.
Kokaiin oli pakitud kotikestesse, mille smugeldajad alla neelasid ja Soome tõid. Foto: Soome politsei
Vantaa politsei

teatas täna, et on paljastanud Soome läbi aegade ühe suurima kokaiiniärikate võrgustiku, vahendab

YLE

.


Juurdluse käigus on üle kuulatud 15 kahtlusalust, kellest viis viibib praegu vahi all. Jõugu arvatavate liikmete seas on lisaks soomlastele Kongo, Nigeeria, Gambia, Prantsusmaa, Süüria ja Gaboni kodanikke.

Üks peamisi kahtlusaluseid tegeles restoranide turvatöötajate koolitamisega ning just Helsingi kesklinna toitlustusasutustes ja pidudel jõuk eelmisel aastal uimastite müügiga tegeleski.

Narkoärikad smugeldasid politsei andmetel mullu Soome umbes 1,5 kilo ehk 86 000 doosi kokaiini, mille tänavaväärtust hinnatakse 150 000 eurole (2,35 miljonit krooni).

Kokaiin oli pakitud pisikestesse kotikestesse, mille smugeldajad alla neelasid ja seejärel riiki tõid.

Kahtlusaluste elukohtadest leiti läbiotsimistel kokku 350 grammi uimasteid. Politsei teatel oli tegemist ühe suurima narkootikumide konfiskeerimisega Soomes, ehkki moodustab vaid umbes kümnendiku kokaiinist, mille jõuk riiki tõi.

Politsei jõudis jõugule jälile, kui selle liikmed olid ette valmistamas uut, kahe kilo suuruse kokaiinilasti smugeldamist Soome. Salakaubavedu jäi pooleli, kuna politsei vahistas mehed.

Jõuku juhtisid välismaalased, kuid üks peamisi kahtlusaluseid on restorani turvatöötajaid koolitav soomlane, kes arvatavasti tegutses narkootikumide hulgimüüjana. Politsei on temalt lisaks kokaiinile konfiskeerinud tuhandeid eurosid ja Glocki püstoli.

Kahtlusalustele esitatakse süüdistus ilmselt selle kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles