Tansaanias hukatakse albiinoneegreid nõidumise eesmärgil

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tansaania albiinoneeger.
Tansaania albiinoneeger. Foto: AFP / Scanpix

BBC News avaldas

video

sellest, kuidas Tansaanias tapetakse albiinoneegreid, kelle kehaosi kasutatakse nõidusrituaalide läbiviimisel.


Alates märtsist on Aafrika idaosas asuvas Tansaanias tapetud vähemalt 25 albiinot, sest kohalikud usuvad, et nõiad suudavad inimese kehaosi kasutades kellegi jõukaks ja õnnelikuks teha.

Endises Saksamaa ja Briti koloonias on hukkamised põhjustanud suurt hirmu, sest inimesi ei tapa nõiad ise vaid nende abilised. Tapmised jätkuvad, kuigi valitsus on astunud samme probleemi lahendamiseks.

BBC Newsi ajakirjanik viis läbi eksperimendi, mille käigus üks kohalik elanik läks nõia juurde ja palus abi rikastumiseks. Tasu eest oli nõid nõus albiinonõiduse läbi viima.

Tansaanias elab hinnanguliselt 40 miljonit inimest, kellest üks kolmandik on kristlased. Võrdselt 35 protsenti elab riigis moslemeid ja neid, kes usuvad põlisusundeid.

Albinism on pigmendi melaniini puudumine, mistõttu nahk ja karvad on tavaliselt heledad ja silmade vikerkest sagedamini helesinine. Wikipedia andmetel põhjustab albinismi retsessiivne geen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles