Mustlaslast vigastanud neonatse ähvardab pikk vangistus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslaste meeleavalduse laialiajamine.
Paremäärmuslaste meeleavalduse laialiajamine. Foto: Reuters / Scanpix

Tšehhi riigiprokurör esitas süüdistuse nelja neonatsi vastu, kes süütasid mullu Vitkovis mustlaste kodu, põhjustades sellega seal elanud perekonna sülelapsele ränki ja tema vanematele mõnevõrra kergemaid põletushaavu. Riigiprokurör Brigita Bilikova teatel algab kohtuprotsess Ostrava ringkonnakohtus tõenäoliselt kevadel.

Neonatse süüdistatakse rassismist motiveeritud mõrvakatses.  Süüdimõistmise korral võib neid oodata kuni 15-aastane vangistus.

Seoses pead tõstvate paremäärmuslastega teatas Tšehhi politsei juht Petr Sehnoutka eile ka sellest, et lisaks praegu juba olemasolevatele Praha ja Brno äärmuslastevastastele eriüksustele asutatakse samasugused ka Ustis ja Ostravas.

Sehnoutka sõnul muutuvad ekstremistid järjest osavamateks: lihvivad oma organisatsiooni ja kasutavad uusi võtteid. Praha ja Brno märuliüksustes töötab praegu 670 politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles