Galerii: politseifotod hävinenud Maailma Kaubanduskeskusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
World Trade Centeri ümbrus 11. septembril 2001. aastal
World Trade Centeri ümbrus 11. septembril 2001. aastal Foto: Reuters / Scanpix

Eile avalikustati New Yorgi politsei poolt 11. septembril 2001. aastal tehtud fotod Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidele tehtud rünnakust ja sellele järgnenust.

World Trade Centeri kohal ja ümbruses olid suured tolmupilved, mis ümbruskonna enda alla matsid, edastab AP.

Ehitised paistsid sellest tolmust vaevu välja.

Nimetatud fotod tehti politseihelikopterist. Telekompanii ABC nõudis neid möödunud aastal, toetudes infovabaduse seadusele. Politsei andis ABC-le üheksa CDd, millel on 2779 fotot.

ABC avaldas neist 12.

2001. aasta 11. septembri terrorirünnakute taga oli terroriorganisatsioon Al-Qaeda. 11. septembri hommikul kaaperdasid terroristid mitu reisilennukit. Neist kahega rünnati New Yorgis asunud World Trade Centeri kaksiktorne, mis mõlemad kokku kukkusid.

Terroristide plaani kohaselt lendas veel üks lennuk Pentagoni, tappes seal 40 inimest. Neljas lennuk pidi aga ründama Valget Maja. Reisijad said selle lennuki oma kontrolli alla ja Valge Maja hävitamise plaan luhtus. Lennuk siiski kukkus alla ja kõik pardal olnud hukkusid.

11. septembri rünnakutes kaotas elu 2973 inimest, 24 inimest jäi teadmata kadunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles