Lukašenka lubas Chávezele igakülgset abi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene ja Venezuela riigipead on viimase kahe aasta jooksul kohtunud viiel korral.
Valgevene ja Venezuela riigipead on viimase kahe aasta jooksul kohtunud viiel korral. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela president Hugo Chávez kohtus täna Minskis Valgevene ametivenna Aleksandr Lukašenkaga, et arutada kahe riigi koostöövõimalusi energia- ja kaubandusvaldkonnas.


«Ma tänan sind kogu südamest, et vaatamata oma tihedale graafikule leidsid aega oma sõprade külastamiseks,» ütles Lukašenka rõõmsale Chávezele, kelle sõnul oleks Minski mitte külastamine olnud «mõeldamatu», vahendab AFP.

Euroopa viimaseks diktaatoriks nimetatud Lukašenka ja tema kolleeg Venezuelast kuulutasid riikidevahelist sõprust ja koostöövajadust ning uuendasid majandussidemeid.

«Me püüame ükskõik millise Venezuela probleemi lahendada sõbralikult, vennalikult,» lisas Lukašenka ja kinnitas, et Valgevene teeb kõik, mida Venezuela soovib.

Kaubandus kahe riigi vahel kasvas 2008 aasta esimese viie kuu jooksul võrreldes sama perioodiga möödunud aastal RIA Novosti andmetel 268 protsenti.

Chávez lendas Minskisse pärast kaks päeva kestnud visiiti Venemaal, kus ta leppis president Dmitri Medvedeviga kokku raketikaitsesüsteemi osade ostmises.

Chávez külastab oma visiidi käigus nelja Euroopa riiki: Venemaad, Valgevenet, Portugali ja Hispaaniat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles