Kolm meremeest ei suutnud pääsemist ära oodata

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes.
Põgenevad Somaalia piraadid Adeni lahes. Foto: SCANPIX

Somaalia piraadid vabastasid mullu aprillis kaaperdatud Taiwani traaleri, mida piraadid kasutasid emalaevana. Merendusametnike sõnul ei pääsenud kolm kalalaeva meeskonnaliiget eluga.


Kalalaev Win Far 161 kaaperdati 6. aprillil Seišellide lähistel ning vabastati piirkonnas loodusjärelvalvega tegeleva mittetulundusühingu Ecoterra teatel «suhteliset väikse lunaraha» eest, vahendas AFP.

Sama organisatsiooni teatel ei õnnestunud 30st meremehest kolmel - hiinlasel ja kahel indoneeslasel aga piraatide küüsist eluga pääseda. «Kolm surid alatoitumise, haiguste ja hooletuse tagajärjel viimase kuu jooksul,» teatas organisatsioon tehtud avalduses.

Piraadid kasutasid alust emalaevana näiteks USA lipu all sõitvat Taani kaubalaeva Maersk Alabama rünnates. Seejuures pole ühtki teist alust Somaalia piraadid nii kaua enda valduses hoidnud.

Praegu on piraatide käes kümme välismaist alust 200 meeskonnaliikmega.

Teisipäeval vabastasid piraadid India laeva ja selle 26 meeskonnaliiget, mille eest saadi 3,1 miljonit dollarit lunaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles