Venemaa plaanib hakata võtma migrantidelt sõrmejälgi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõrmejäljed
Sõrmejäljed Foto: SCANPIX

Vene prokuratuuri uurimiskomitee soovitab täiendada migratsioonipoliitikat puudutavat seadusandlust, luues näiteks sõrmejälgede ja DNA registri.

Vastava ettepanekuga tuli välja uurimiskomitee esimees Aleksandr Bastrõkin 2009. aasta statistikat vaadates, vahendas RIA Novosti.

Lisaks sellele leiab komitee, et tuleb karmistada migratsiooniseadusi rikkunud ametnike ja kodanike vastutuselevõtmist.

Bastrõkini jutu järgi on keerulise majandusolukorra tõttu maailmas saabunud Venemaale palju teiste riikide kodanikke. Välismaalaste sooritatud kuritegude arv on seetõttu suurenenud 8 protsenti 60 000ni.

2009. aasta andmetel sooritati Vene Föderatsioonis kokku 3 miljonit kuritegu, neist neljandik olid rasked või eriti rasked kuriteod.

Bastrõkini sõnul on suurenenud laste prostitutsiooni ja lastepornoga seotud juhtumite arv. Seetõttu on uurimiskomitee juba pöördunud president Dmitri Medvedevi poole palvega moodustada keskus «hätta sattunud ja ekspluateeritavatele lastele».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles