Vene meedia: Putin sõitis Helsingisse üksnes Nord Streami pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin koos Soome kolleegi Matti Vanhaneniga Helsingis.
Vene peaminister Vladimir Putin koos Soome kolleegi Matti Vanhaneniga Helsingis. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene meedia väitel sõitis peaminister Vladimir Putin Helsingisse Läänemere-äärsete riikide liidrite ja firmajuhtide tippkohtumisele üksnes selleks, et veenda eurooplasi Nord Streami gaasitorustiku eelistest.


«Kuni viimase hetkeni ei uskunud keegi, et Venemaa peaminister tõepoolset saabub, mis tõstis tohutult kohtumise staatust,» kirjutab majandusleht Vedomosti.

«Putin visiidi eesmärk oli ilmselge - Soome on viimane maa, mis peab andma loa Gazpromi tähtsaimale projektile ehk Nord Streami gaasitorule,» jätkas Vedomosti.

Mitmes lehes vihjatakse, et Soome keskkonnaametnikud langetavad otsuse «vormiliselt» sõltumatult Soome valitsuse hoiakust. Näiteks Kommersant kahtleb Soome keskkonnaotsuse motiivides.

«Venemaa peaminister lubas naabritele kaaluda puidutollide külmutamise pikendamist,» kirjutab Kommersant ja hoiatab soomlasi sinisilmsuse eest puidutollide otsuse suhtes.

«Oleme lubanud mõelda nende muredele, kuid oma huvid on siiski tähtsaimad,» rääkis nimetu valitsusallikas Kommersandile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles