Soomes paljastati kümneid Nigeeria prostituute vahendanud jõuk

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Helsingi politsei kahtlustab üht kuritegelikku rühmitust 60 Nigeeria prostituudi nende riiki toimetamises, teatab uudistevõrk YLE. Väidetavalt maksid naised oma ebaseadusliku sisserände korraldajaile kuni 60 000 eurot (ligi miljon krooni).

Politsei vahistas mõned jõugu juhtimises kahtustatavad inimesed juba septembris, kuid Aafrika prostituutide vool Soome jätkus. Siiani on vahistatud kaheksa inimest ja politsei otsib üheksandat jõuguliiget. 

Jõugu tegevust juhtisid Soomes kolm naist. Ühe neist pidas põhjanaabrite politsei kinni Hispaanias.



Soome korrakaitsjate teatel ei vahendanud see jõuk naisi mitte ainult nende riiki, vaid kõigisse Põhjamaadesse ning Šveitsi ja Austriasse. Soome jõudnud sisenesid ELi läbi Itaalia ja Hispaania ning neil olid võltspassid ja võltsitud elamisload.


Jõuk küsis naistelt nende Soome toomise eest 40 000-60 000 eurot (625 000-940 000 krooni). Võlga pidid nad maksma prostituuditööga. Nigeerlannad töötasid 27 Soome linna hotellides ja üürikorterites. Nende tegutsemisala ulatus Helsingist Rovaniemini. Teenuseid reklaamiti Barcelonas avatud soomekeelsel «sekretärikooli» veebil.

Suurem osa Nigeeria prostituutidest on nüüdseks Soomest välja saadetud, riikidesse, kus neil olid elamisload.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles