Suitsiidirünnakus haavata saanud Somaalia minister suri

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia arstitudengid vahetult enne pommiplahvatust Shamo hotellis.
Somaalia arstitudengid vahetult enne pommiplahvatust Shamo hotellis. Foto: Reuters / Scanpix

Saudi Araabia haiglas suri Somaalia spordiminister, kes sai tõsiselt vigastada detsembris Muqdishos korraldatud enesetapupommitamises.



Saleban Olad Roble surma kinnitasid sugulased ja ametnikud, vahendas Reuters.

Minister sai raskeid vigastusi detsembri alguses toimunud rünnakus Shamo hotellile, kus hukkus kokku 22 inimest, nende seas veel kolm valitsuse ministrit ning kümme Benadiri ülikooli õppejõudu ja tudengit.

Suitsiidirünnaku viis ellu noor somaali päritolu Taani mees, kes maskeeris end looriga kaetud näoga naiseks. Süü rünnaku eest pandi Shabaabi islamisissidele, kes kuulutavad lojaalsust Al-Qaeda terroriorganisatsioonile.

See oli rängim löök Somaalias pärast mullust juunikuud, kui sama rühmituse enesetapja õhkis end koos riigi julgeolekuministri ja veel vähemalt mõnekümne inimesega Baladwayne'i linna ühes hotellis.

Somaalia on muutunud lisaks piraatidele ka islami pühasõdalaste varjupaigaks, sest keskvõim ei suuda riigis toimuvat kontrollida. ÜRO toetusel püsiva president Sheikh Ahmed Sharifi administratsiooni võim piirdub reaalselt vaid mõne kvartaliga pealinnas.

2007. aastast peetud sisesõjas on hukkunud vähemalt 21 000 inimest. Somaalia valitsus on mitu nädalat lubanud alustada uut pealetungi karmi šariaadikorda ihkava Shabaabi ja teise mässuliste rühmituse Hizbul Islami vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles