Alabama ülikooli tulistaja tappis teismelisena venna

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA politsei pidas Amy Bishopi kinni pärast tulistamist Alabama ülikooli teaduskeskuses.
USA politsei pidas Amy Bishopi kinni pärast tulistamist Alabama ülikooli teaduskeskuses. Foto: AP / Scanpix

Kolm kolleegi eile tapnud ja veel kolme haavanud Alabama ülikooli professoril Amy Bishopil on oma minevikust ette näidata veel üks eriti vägivaldne eluepisood, sest kahe aastakümne eest lasi ta maha oma lihase venna.


USA uurijad käsitlesid tollast surmaga lõppenud laskmist õnnetusjuhtumina, kuid segaseks teeb selle asjaolu, et politsei teatel on juhtumi toimik nüüd kadunud, vahendasid CNN ja Associated Press.

1986. aasta tulistamine toimus Massachussetsi osariigis Braintree linnakeses. Seda kirjeldanud ajaleheartiklis märgiti, et tollal 19-aastane neiu oli palunud oma emal näidata, kuidas laadida jahipüssi, ning kogemata tulistanud aasta nooremat venda. Ka ametlikus registris on juhtum märgitud õnnetusena.

Kuid praeguse šerifi sõnul on samas politseijaoskonnas veel tööl inimene, kes omal ajal juhtumiga tegeles ja kes väitis, et naine lasi oma venna maha vaidluse käigus. Esimese lasu olevat ta teinud juba varem oma toas ning enne kodunt põgenemist sooritas ta väidetavalt majas veel kolmandagi lasu.

Politsei arreteeris teismelise pärast seda, kui ta vehkis relvaga tänaval ühe auto suunas, mille juht siiski sõidukit ei peatanud. Ent hiljem naine vabastati tollase politseijuhi korraldusel ning selle otsuse tagamaad on meediale endiselt segased. Bishopi ema oli kunagi töötanud politsei personaliosakonnas.

Harvardis hiljem hariduse saanud Bishop hakkas reedel tulistama Huntsville'i linnas asuva Alabama ülikooli bioloogiaosakonna koosolekul. Mitme allika sõnul oli põhjuseks naise ärritumine, kui ta kuulis, et ei saa akadeemilist lepingupikendust ja sellega kaasnevaid eluaegseid tagatisi. Seda olevat naine taotlenud juba mullu.

Tulistamises hukkus osakonna juht Gopi K. Podila ning kaks professorit Maria Ragland Davis ja Adriel Johnson. Kaks professorit ja üks personalitöötaja said haavata ning on viidud haiglaravile, neist kahe seisund oli laupäeval kriitiline. 9-millimeetrine käsitulirelv leiti hiljem sama maja tualetist ning Bishop arreteeriti maja ees. Politsei teatel relvaluba naisel polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles