Eurovolinikud kulutavad reisidele miljoneid

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso kulutab ametireisidele enim.
Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso kulutab ametireisidele enim. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa maksumaksjad pidid mullu peaaegu nelja miljoni euro võrra kukrut kergendama, et korvata komisjoni 27 voliniku reisikulud ja mitmesugused muud väljaminekud.


Laupäeval avalikustatud raportist selgub, et kõige suurema arve tekitas Euroopa Komisjoni portugallasest resident Jose Manuel Barroso oma ametialaste käikudega, mis läksid maksma 730 000 eurot, vahendas AFP.

Hollandi telekanali RTL kaudu meediasse levinud komisjoni raamatupidamisaruandest selgub, et enamik rahast kulus reisimisele.

Mitmesuguseid muid kulusid on voliniku kohta 5000 kuni 16 000 euro väärtuses, vaid Barroso kulud ületasid ka selles vallas 32 400 eurot.

Komisjoni pressiesindaja põhjendas kulusid sellega, et president reisib palju. «Ta on isik, keda kogu maailm tahab näha,» selgitas ametnik.

Samal ajal kulutas komisjoni austerlannast välissuhete volinik Benita Ferrero-Waldner oma kümnetele reisidele mullu 429 000 eurot ning tema muud kulud jäid suhteliselt tagasihoidlikule 5000 euro tasemele.

Teised suuremad reisijad komisjonis olid arenguabivolinik Louis Michel ja tema järglane Karel de Gucht - mõlemad belglased, kes kahepeale kulutasid eelmisel aastal reisidele 215 000 eurot.

Eesti esindajat komisjonis - administratiivasjade, auditi ja korruptsioonivastase võitluse volinikku ja asepresidenti Siim Kallast suurimate kulutajate seas mainitud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles