ÜRO kliimakomisjon eksis taas andmetega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandlased jalutamas merelahest tammiga eraldatud IJsseli järve jääl.
Hollandlased jalutamas merelahest tammiga eraldatud IJsseli järve jääl. Foto: AFP / Scanpix

ÜRO valitsustevaheline kliimamuutuste ekspertrühm (IPCC) tunnistas, et tegi oma raportis kahetsusväärse vea, kui arvestas Hollandis merepinna tasemest allpool oleva ala suurust.


2007. aasta raportis nimelt märgiti, et tervelt 55 protsenti sellest riigist on juba allpool merepinna taset. See aga ei pea paika, vahendas YLE Uutiset.

Hollandi ametnike sõnul on vaid merepinnast madalamal 26 protsenti riigi territooriumist, samas kui 29 protsenti asub üleujutuste ohutsoonis.

IPCC tunnistas nüüd, et oli kaks asja ekslikult kokku pannud. Seda vabandati asjaoluga, et sarnane vigane arusaam on levinud ka Hollandi enda ja Euroopa Komisjoni raportites.

Kliimakomisjon kinnitab ka jätkuvalt, et tegu on vaid taustainfoga, mis nende mitmetuhandeleheküljelise dokumendi üldisi järeldusi ei kõiguta, edastas Reuters.

2007. aasta raportis teatas komisjon muu hulgas ka seda, et tohutuid Himaalaja liustikke ähvardab juba 2035. aastaks täielik ülessulamine.

Selle hinnangu ekslikkust tunnistati avalikult eelmisel kuul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles