Türgi sõjalennukid ründasid kurdi sisse Iraagis

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi õhujõudude lennukid sõjaväeparaadil Küprose põhjaosa okupeeritud tsooni kohal.
Türgi õhujõudude lennukid sõjaväeparaadil Küprose põhjaosa okupeeritud tsooni kohal. Foto: AP / Scanpix

Türgi relvajõudude teatel ründasid riigi sõjalennukid eile üle pika aja taas kurdi mässuliste laagreid Põhja-Iraagi mägedes.

 

Kurdistani Tööpartei (PKK) pole esialgu kaotustest avalikkust informeerinud, kuid Ankara väidab, et «edukalt tabati» rohkem kui tosinat sihtmärki Zapi regioonis, vahendas BBC News.

Türgi õhujõud on regulaarselt lennanud naaberriigi aladele kurdi sisside järele ka pärast eelmise aasta lõpus toimunud suurt maismaaoperatsiooni ning pidanud separatistidega lahinguid ka oma territooriumil. Samasuguseid rünnakuid kavatsetakse «vastavalt sõjalistele vajadustele» jätkata ka edaspidi.

Ankara kinnitusel kasutavad terroriorganisatsiooniks peetava PKK võitlejad tugipunkte Põhja-Iraagis lähteplatvormina rünnakuteks Türgi kaguosas ja mujal. 1984. aastast vältava relvastatud kampaania käigus on vaatlejate andmetel hukkunud ligi 40 000 inimest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles