Kallis Juht tähistas sünnipäeva

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea aktivistid julgustasid põhjanaabreid senist režiimi kukutama.
Lõuna-Korea aktivistid julgustasid põhjanaabreid senist režiimi kukutama. Foto: AFP / Scanpix

Korea Rahvademokraatlikus Vabariigis tähistati suurejooneliselt kommunistliku riigi liidri Kim Jong-ili 68. sünnipäeva.

Mullu paariariigi tähtsaimale ametikohale tagasivalitud Kim Il-sungi poeg Kim Jong-il, keda kodumaal tuntakse ka Kalli Juhina, sündis 1942. aasta 16. veebruaril. 1994. aastal, kui suri riigi rajaja ja igavese presidendina tuntud Kim Il- sung, päris võimu just tema, vahendas AFP.

Lõuna-Korea Vabariigi aktivistid korraldasid aga lendlehtede kampaania, milles kutsusid 1948. aastal iseseisvunud põhjanaabreid üles Kim Jong-ili kukutama.

Kokku saadeti suurte õhupallidega Põhja-Korea poole teele 20 000 lendlehte, 30 raadiovastuvõtjat ja ka dollareid, et julgustada karmi kommunistlik-sotsialistliku korra all kannatavaid naabreid.

Kui möödunud aasta möödus Põhja-Korea sõjaähvarduste tähe all, siis liidri sünnipäeva eel muutus riigi retoorika pehmemaks ning Pyongyang lubas taas kord suhete paranemist.

Riigi tähtsuselt teine mees Kim Yong Nam lubas seejuures läbirääkimisi ja dialoogi USAga ning avaldas soovi tõsta Põhja-Korea elustandardit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles