Clinton: USA ei kavatse Iraani rünnata

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Rodham Clinton.
Hillary Rodham Clinton. Foto: AP / Scanpix

Ühendriikide välisministri Hillary Clintoni kinnitusel pole USA-l kavas Iraani sõjaliselt rünnata.


«Loomulikult me ei taha, et Iraan saaks tuumarelvad, kuid me ei plaani lisaks santsioonidele midagi muud,» ütles Clinton Al-Arabiya telekanalile antud usutluses, vahendas AFP.

«Me keskendume sellele, et püüda muuta Iraani suhtumist,» lisas Clinton, kelle sõnul üritab rahvusvaheline üldsus saata Iraanile sõnumit, et Teheranil on aeg oma kavatsused avalikustada.

Tema sõnul teeb USA Teherani otsustusprotsessi mõjutamiseks ÜRO Julgeolekunõukogus kõik selleks, et islamivabariigile välja kaubelda võimalikult karmid sanktsioonid.

Lääneriigid soovivad, et Iraan loobuks oma tuumaprogrammi laiendamisest ja uraani rikastamisest. Islamivabariigi kinnitusel on tuumaprogrammi eesmärk elektrienergia tootmine, kuid lääneriigid kahtlustavad, et selle varjus töötatakse välja tuumarelva.

Iraan on vaatamata ÜRO sanktsioonidele ja Ühendriikide administratsiooni seatud tähtaegadele jätkanud uraani rikastamist. Washington on Teherani korduvalt hoiatanud viivitamistaktika kasutamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles